Україна та Данія домовилися розпочати переговори про безпекові зобовʼязання

Україна та Данія домовилися розпочати переговори про безпекові зобовʼязання

Укрінформ
Україна та Данія домовилися розпочати переговори щодо безпекових зобов’язань у рамках "Спільної декларації про підтримку України" (Joint Declaration of Support for Ukraine), яку погодили лідери країн "Групи семи" (G7).

Про це оголосив міністр закордонних справ Данії Ларс Льокке Расмуссен на спільній з українським колегою Дмитро Кулебою пресконференції з нагоди відкриття канцелярії посольства Данії в Миколаєві, передає кореспондент Укрінформу.

«Ми відчуваємо відповідальність у тому, щоб допомогти Україні відновити територіальну цілісність, відбити російських загарбників та стати повноцінним членом Європейського Союзу. Я обговорив це з моїх добрим другом Дмитром Кулебою, і ми погодилися, що тепер почнемо конкретні переговори щодо безпекових зобов’язань. Я сподіваюся, що у не дуже віддаленому майбутньому ми дійдемо згоди щодо двосторонньої угоди між Данією та Україною», – сказав Расмуссен.

Глава данської дипломатії окремо підкреслив, що сторони обговорили конкретні кроки з допомоги Україні досягнення повного контролю над своєю територією.

Читайте також: Україна і Данія проведуть Форум оборонних індустрій з фокусом на виробництві дронів

Як повідомлялося, 12 липня на полях саміту НАТО у Вільнюсі лідери країн G7 погодили Спільну декларацію про підтримку України. У документі йшлося, зокрема, про роботу над конкретними двосторонніми довгостроковими зобов'язаннями та домовленостями у сфері безпеки.

Ларс Льокке Расмуссен прибув в Україну для відкриття канцелярії посольства Данії в Україні в Миколаєві та мусив вночі спускатися в укриття під час повітряної тривоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-