Стефанішина про підготовку візиту Орбана: Важливо, щоб він приїхав у Київ

Стефанішина про підготовку візиту Орбана: Важливо, щоб він приїхав у Київ

Укрінформ
Переговори на рівні міністрів закордонних справ України й Угорщини, що мають відбутися в Ужгороді, будуть присвячені підготовці зустрічі Президента України та Прем’єр-міністра Угорщини.

Про це заявила віцепрем’єр-міністр з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у Брюсселі під час зустрічі з журналістами за підсумками переговорів у Європейській комісії, передає кореспондент Укрінформу.

«Ця зустріч (в Ужгороді – ред.) пов’язана з підготовкою майбутнього візиту Прем’єр-міністра Орбана в Україну. Для нас це дуже важливо. Прем’єр-міністр був востаннє (в Україні - ред.) в 2010 році, в тій країні, яку ми вже мало пам’ятаємо… Для мене принципово побачити Прем’єр-міністра Орбана в Києві, тому що він відіграє непросту роль в ухваленні історичних для України рішень. Важливо, щоб людина побачила країну такою, якою її бачать світ та українці», - сказала Стефанішина.

Читайте також: Угорщина вже не проти нового військового фонду ЄС для України - Bloomberg

Вона наголосила, що такий візит був би дуже важливим для всього порядку денного двосторонніх відносин. За її словами, Україна вже багато зробила, зокрема ухвалила нове законодавство, ефективність якого визнає й угорська сторона.

«Ми маємо команду на рівні першого заступника міністра освіти та колеги з угорської сторони від МЗС, які щотижня проводять координацію щодо імплементації цього законодавства, проводять моніторинг його впровадження в кожній школі. Ми також обговорюємо стратегічні питання, пов’язані із Угорським головуванням в ЄС… Тож Україна робить багато через свою відкритість навіть з найскладнішими партнерами. Ті кроки, які від нас залежать, ми виконуємо», - заявила Стефанішина.

Читайте також: Україна хотіла б побачити на саміті у лютому консенсус серед усіх 27 країн ЄС - Стефанішина

Як повідомлялося, 29 січня в Ужгороді керівник ОП і міністр закордонних справ України зустрінуться із главою МЗС Угорщини та обговорять, зокрема, організацію зустрічі Президента Володимира Зеленського з Прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-