Глава МЗС Литви прибув до Києва

Глава МЗС Литви прибув до Києва

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Ґабріелюс Ландсбергіс прибув до столиці України у четвер, 25 січня.

Про це він написав у соцмережі Х, передає Укрінформ. 

«Я знову у столиці найбільш натхненних європейців, яких я коли-небудь зустрічав, щоб з’ясувати, як Литва може допомогти ще більше. Слава Україні!», - повідомив Ландсбергіс.

Литовська делегація з її очільником зійшли з потяга на київському залізничному вокзалі, де їх зустріли посол Литви в Україні Вальдемарас Сарапінас та посол України у Литві Петро Бешта, пише LRT.

Це вже восьмий візит Ландсбергіса в Україну після повномасштабного російського вторгнення в лютому 2022 року.

Він попереджає, що цей рік війни буде особливо важливим, оскільки подальша підтримка України з боку Заходу може визначити результат конфлікту.

"Багато експертів визнають, і ми в Литві говоримо, що 2024 рік може бути і буде надзвичайно важливим для перебігу війни в Україні", - сказав Ландсбергіс литовським журналістам у поїзді до Києва.

"Є сценарії, якщо припущення правильні, що Україна отримує потужнішу підтримку з боку Заходу, тоді її позиції у війні зміцнюються, але є і більш складні сценарії", - додав він.

Під час візиту, який триватиме кілька днів, литовський міністр зустрінеться зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою, секретарем Ради національної безпеки і оборони Олексієм Даніловим та іншими офіційними особами.

"Вона (зустріч – ред.) буде присвячена можливим сценаріям на цей рік і тому, що ми можемо зробити, щоб допомогти уникнути деяких складних сценаріїв для України", - сказав Ландсбергіс.

Він також візьме участь у підписанні меморандуму про взаєморозуміння між Представництвом ЄС в Україні (EUDEL) та Литовським центральним агентством з управління проєктами (CPA) про співпрацю у реалізації проєкту, що фінансується ЄС, з будівництва укриттів в українських школах.

Читайте також: Глава МЗС Литви: Для перемоги Україні треба не 40 систем HIMARS, а 400

Як повідомляв Укрінформ, раніше Ландсбергіс заявив, що Україна, яка наразі стримує агресивну Росію, має залишатися у центрі уваги ЄС, оскільки вона на полі бою б’ється не лише за себе, але й за всю Європу, тому її перемога у цій війні має екзистенційне значення для всієї Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-