Кулеба окреслив послам України в країнах ЄС вісім пріоритетних завдань

Кулеба окреслив послам України в країнах ЄС вісім пріоритетних завдань

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба доручив керівникам закордонних дипломатичних установ України в державах-членах ЄС активізувати роботу на напрямах забезпечення фінансової та військової підтримки нашої держави і посилення санкційного та політичного тиску на РФ.

Відповідне завдання міністр поставив послам під час онлайн-наради у середу, 24 січня, передає Укрінформ із посиланням на Міністерство закордонних справ.

Зазначається, що глава МЗС окреслив вісім пріоритетних завдань на короткострокову перспективу.

Це, зокрема, просування до практичного старту переговорів про вступ України в ЄС, забезпечення довгострокової фінансової та військової підтримки ЄС, збільшення постачання і спільного виробництва зброї та боєприпасів, посилення та якнайшвидше ухвалення 13-го санкційного пакета ЄС, блокування шляхів постачання компонентів, які РФ використовує для виробництва зброї, використання заморожених російських активів РФ для підтримки України, протидія російській пропаганді в ЄС та ізоляція російських дипломатів.

“Всі наші партнери в Європейському Союзі мають чітко усвідомлювати, що на кону доля Європи як континенту свободи та процвітання. Довгострокова потужна підтримка України та вступ нашої держави в ЄС - це найкраща інвестиція у безпеку та стабільність кожної європейської країни, а перемога України - в інтересах усіх європейців”, - підкреслив міністр.

Читайте також: Кулеба закликав ЄС надати Україні більше зброї та конфіскувати активи РФ

Дмитро Кулеба окремо обговорив із керівниками закордонних дипломатичних установ стратегію ухвалення рішень щодо використання заморожених російських активів, ізоляції російських дипломатів і обмеження впливу російської пропаганди в країнах ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба 22 січня під час онлайн-виступу на першій у цьому році Раді міністрів закордонних справ ЄС закликав колег з Європейського Союзу надати Україні більше зброї, конфіскувати активи РФ і закрити шляхи обходу санкцій.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-