У Раду ще не надходив доопрацьований законопроєкт про мобілізацію - профільний комітет

У Раду ще не надходив доопрацьований законопроєкт про мобілізацію - профільний комітет

Укрінформ
Голова Комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Олександр Завітневич спростував інформацію деяких ЗМІ про внесення урядом до парламенту доопрацьованого законопроєкту щодо вдосконалення мобілізації та проходження військової служби.

Заяву голови профільного комітету опублікувала речниця фракції «Слуга народу» Юлія Палійчук у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Деякі ЗМІ поширили недостовірну інформацію про те, що уряд начебто вніс до Верховної Ради доопрацьований законопроєкт щодо вдосконалення мобілізації та проходження військової служби. Хочу спростувати ці неправдиві повідомлення», - підкреслив він.

Голова парламентського комітету заявив, що станом на зараз жодних подібних законопроєктів від уряду до Верховної Ради не надходило.

«Як тільки такий документ з’явиться, суспільство дізнається про це з офіційних джерел, а сам законопроєкт буде доступний для ознайомлення на сайті парламенту», - наголосив Завітневич.

Читайте також: Мобілізація поліцейських може позначитися на криміногенній ситуації в країні - Вигівський

Він також попросив представників ЗМІ користуватися лише офіційними джерелами.

Як повідомлялося, раніше деякі ЗМІ поширили інформацію, що Міністерство оборони подало на розгляд до Верховної Ради доопрацьований проєкт закону щодо удосконалення процедур мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

Наприкінці грудня уряд вніс до Верховної Ради законопроєкт «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби».

Документ викликав чимало дискусій у політикумі та суспільстві.

11 січня законопроєкт повернули на доопрацювання суб’єкту законодавчої ініціативи - Кабінету Міністрів. Згодом міністр оборони Рустем Умєров заявив, що його команда вже підготувала нову редакцію законопроєкту про мобілізацію з урахуванням всіх пропозицій народних депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-