Речник Гутерреша підтвердив підтримку України на тлі заяв Лаврова в Радбезі ООН

Речник Гутерреша підтвердив підтримку України на тлі заяв Лаврова в Радбезі ООН

Укрінформ
Генеральний секретар Організації Об’єднаних націй Антоніу Гутерреш послідовно захищає територіальну цілісність України і Статут ООН.

Про це заявив його речник Стефан Дюжаррік, відповідаючи на запитання Укрінформу про реакцію генсека на заклики глави МЗС РФ Сергія Лаврова не надавати допомогу Україні.

Запитання було сформульовано так: «У той час, як Лавров на засіданнях Радбезу ООН розповідає, що непотрібно допомагати Україні, війська РФ сьогодні знову бомбили українські міста. Є загиблі та поранені. Як на такі заклики російського міністра реагує генсек ООН

«Реакція генерального секретаря була послідовною від самого початку російського вторгнення в Україну, - сказав Дюжаррік. - Я маю на увазі, що він дуже послідовно говорить одні й ті самі речі, захищаючи територіальну цілісність України, захищаючи Статут Організації Об'єднаних Націй, міжнародне право і закликаючи до припинення конфлікту».

Читайте також: Гутерреш закликав до миру в Україні на основі Статуту ООН і принципів міжнародного права

Як повідомлялося, гуманітарна координаторка ООН в Україні Деніз Браун засудила нову хвилю російських ракетних атак по містах України і закликала Росію припинити невибіркові удари по мирних жителях.

Нагадаємо, у Нью-Йорку з дводенним візитом перебуває міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров. У понеділок він узяв участь у засіданні Ради Безпеки ООН, скликаному Росією для «засудження» допомоги Україні. У вівторок - у засіданні Радбезу стосовно близькосхідного конфлікту.

Фото: ЕРА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-