Кислиця розповів про маніпуляції Росії задля налаштування країн Африки проти України

Кислиця розповів про маніпуляції Росії задля налаштування країн Африки проти України

Ексклюзив
Укрінформ
Постійний представник Росії при ООН Василь Небензя намагається налаштовувати країни Африки проти України, маніпулюючи показниками гуманітарної допомоги від ООН.

Про це в інтерв’ю Укрінформу розповів постпред України при ООН Сергій Кислиця.

Він пояснив, що ООН разом з урядами робить оцінку гуманітарних потреб на місцях, після чого формулюються відповідні заклики до країн-донорів.

Ніколи в історії ООН не було так, щоб 100 відсотків потреб покривалися, зазначив Кислиця.

«Позаминулий, 2022-ий, рік був рекордним з точки зору частки покриття потреб – 57%, – зазначив постпред України. – Тобто завдяки щедрості країн-донорів ООН змогла покрити 57% від визначеної потреби. В України ж ця частка була найвища – 88%. Торік в України теж був найбільший відсоток покриття потреб – 67».

Проте, за його словами, «з цим, на жаль, дуже активно бавиться Небензя та його поплічники». Вони звертаються до країн Африки й інших регіонів, де є конфлікти, і кажуть, що ООН надає перевагу Україні, адже в інших конфліктних зонах покриття потреб становить 30–43%.

«Звичайно, моє завдання як посла України забезпечити максимальну допомогу з боку ООН для України. Але ми сидимо в залах засідань не одні – поруч інші країни, які також мають потреби», – додав Кислиця.

Читайте також: Кислиця порадив Небензі читати повідомлення росіян, які замерзають у власних квартирах

Він зазначив, що головними контрибуторами в гуманітарну діяльність ООН нині є США, Німеччина, Японія: «Росії там і близько не стояло… Росія не надавала допомогу ні Газі, ні іншим регіонам».

Як повідомляв Укрінформ, ООН та її партнери цього місяця звернулися до донорів із закликом надати у 2024 році $4,2 млрд на підтримку постраждалого від війни населення в Україні та біженців.

У 2022 році на гуманітарне реагування в Україні було виділено $3,8 млрд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-