Кислиця порадив Небензі читати повідомлення росіян, які замерзають у власних квартирах

Кислиця порадив Небензі читати повідомлення росіян, які замерзають у власних квартирах

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця радить постпреду РФ Василю Небензі відстежувати «зі свого затишного і теплого мангеттенського гніздечка» повідомлення росіян у соцмережах про ситуацію з опаленням у багатьох регіонах РФ.

Як передає власний кореспондент Укрінформу у Нью-Йорку, про це Кислиця сказав у середу на засіданні Ради Безпеки ООН.

«Оскільки посланець Путіна в цьому залі стверджує, що обізнаний про контент в українських соціальних мережах, – сказав Кислиця, – я рекомендую йому зі свого затишного і теплого мангеттенського гніздечка спостерігати за повідомленнями, написаними жителями його власної столиці й передмість, які тепер живуть у квартирах, покритих льодом, і палять дрова на вулицях, щоб вижити».

За словами українського постпреда, який послався на оцінки військових та економічних експертів, вартість російських авіаударів по Україні 30 грудня і 2 січня сягнула не менш як 1,27 млрд доларів і 620 мільйонів доларів відповідно. Понеділкова атака також обійшлася Росії в мільйони доларів.

«Тоді як Росія витрачає мільярди на знищення українських цивільних об'єктів, її власна критична інфраструктура руйнується чи виходить з ладу, – зазначив Кислиця. – Десятки тисяч жителів міст навколо Москви, таких як Подольськ, Коломна і Балашиха, залишилися без опалення, мерзнуть у своїх будинках при мінусових температурах».

Експерти попереджають про можливий ефект доміно щодо збоїв у роботі інфраструктури в Росії, додав постпред.

«Однак кремлівський режим виявляє мало інтересу до розв’язання проблем своїх власних громадян. Він, як і раніше, одержимий самогубною і безглуздою війною, намагаючись убити якомога більше українців, поки неминуче не зазнає краху», – наголосив Кислиця.

Він зауважив, що Кремль убиває не тільки українців, а й росіян.

Читайте також: У Радбезі ООН не готові навіть обговорювати позбавлення Росії всіх повноважень - Кислиця

«Сотні тисяч російських громадян уже заплатили своїм життям за маніакальні фантазії Путіна». Від його рішень постраждають не тільки нинішні, а й майбутні покоління росіян, додав він.

«Насправді, якщо Путін і може щось виграти, то це в змаганні з русофобії, тому що ніхто так сильно не поставив під загрозу перспективи існування Росії та російського народу, як він», – пояснив Кислиця. За його словами, поряд з Гітлером і Сталіним Путін несе головну відповідальність за тисячі щоденних смертей у Росії. «Чи то на полі битви божевільної війни, чи від різкого погіршення рівня життя, поширення хвороб, алкоголізму і наркоманії», – зазначив постаред.

Читайте також: Морозний ефект, або Чому росіяни у власних квартирах замерзають на смерть

Він додав, що згідно з висновками дослідників Єльського університету стосовно дії санкцій, «Росія більше не є навіть віддалено економічною потугою і скасувала мінімальну звітність зі статистики національного доходу, яка необхідна для того, щоб залишатися членом МВФ... Путінська Росія виживає просто за рахунок захоплення активів. Економіка, в якій дедалі більше домінує держава, знищує власний бізнес, щоб утримувати військову машину Путіна».

Як повідомлялося, у середу Рада безпеки ООН на запит США розглянула порушення Росією та КНДР резолюцій Радбезу стосовно постачання північнокорейської зброї в РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-