Єрмак назвав головне завдання на зустрічі з Кулебою і Сійярто в Ужгороді

Єрмак назвав головне завдання на зустрічі з Кулебою і Сійярто в Ужгороді

Укрінформ
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба і керівник Офісу Президента Андрій Єрмак обговорять із міністром закордонних справ Угорщини Петером Сійярто 29 січня в Ужгороді можливість організації зустрічі Президента України і прем'єр-міністра Угорщини.

Про це Єрмак розповів у інтерв'ю Інтерфакс-Україна, передає Укрінформ.

«Ми точно рухаємось до зустрічі Зеленського та Орбана. Це і буде основним завданням під час нашої з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою зустрічі із Сійярто 29 січня в Ужгороді», - сказав керівник ОП.

За його словами, сторони домовилися провести «стільки годин, скільки потрібно, щоб проговорити всі питання та дійти розуміння, коли, де і з якими потенційними домовленостями може відбутися зустріч між Президентом України і прем'єр-міністром Угорщини».

Єрмак зазначив, що під час зустрічі планується «пройтися всім спектром питань», що виникають у відносинах між двома країнами.

Читайте також: Єрмак і Сійярто обговорили підготовку до зустрічі, яка має пройти наприкінці січня

«Їх у нас багато. Угорщина - наш сусід. Угорщина є членом Європейського Союзу та НАТО. Тому ми маємо розмовляти й налагодити конструктивний діалог», - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан укотре підтвердив небажання схвалювати чотирирічну програму макрофінансової підтримки для України у розмірі 50 мільярдів євро, стверджуючи, ніби така допомога «може шкодити бюджету ЄС».

Орбан на засіданні Європейської ради 15 грудня наклав вето на виділення з бюджету ЄС 50 млрд євро на допомогу для України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-