Борис Джонсон - про Трампа: Не вірю, що він залишить Україну

Борис Джонсон - про Трампа: Не вірю, що він залишить Україну

Укрінформ
Експрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Дональд Трамп у разі свого переобрання на посаду президента США не відмовиться від допомоги Україні.

Про це йдеться у колонці Джонсона для Daily Mail, передає Укрінформ. 

«Я просто не можу повірити, що Трамп кине українців; навпаки, зрозумівши, що з Путіним не можна домовитися, я вважаю, що є велика ймовірність того, що він подвоїть зусилля і завершить розпочате - дасть їм те, що їм потрібно для перемоги», - написав Джонсон.

Експрем'єр нагадав, що Трамп у 2014 році після вторгнення РФ в Україну був одним із перших, хто надав українцям протитанкові ракетні комплекси Javelin, які - разом з британськими ракетами NLAW - були «цінними для українців у битві за Україну». 

«Тому, що б зараз не говорили про президента Трампа, я не можу повірити, що він захоче увійти в історію як президент, який залишив країну, якій він вже суттєво допоміг стати вільною», - зауважив британський політик.

Він додав, що війна в Україні - це «найважливіша боротьба нашого часу, і ми все ще робимо недостатньо, щоб допомогти цій героїчній нації». 

«Вони можуть, повинні і переможуть», - написав Джонсон.

Читайте також: Трамп виступив проти компромісної угоди щодо кордону США, від якої залежить допомога Україні

Політик додав, що Трамп, безумовно, вимагатиме, щоб європейці платили більше за власну оборону, але це давня політика США.

«Усім його прихильникам-україноскептикам у Республіканській партії я кажу: як ви можете зробити Америку знову великою, якщо дозволите російському тирану завдати Заходу тотального приниження?» - резюмував Джонсон, зауваживши, що є всі шанси, що за Трампа Захід «стане сильнішим, а світ – стабільнішим».

Як повідомляв Укрінформ, попри те, що виключення Дональда Трампа з виборчих списків ініціювали у 34 штатах США, Трамп випереджає своїх суперників-республіканців за ключовими показниками популярності напередодні початку сезону праймеріз перед виборами президента.

Раніше Трамп обіцяв "дуже швидко" зупинити війну в Україні у разі перемоги на президентських виборах цього року, адже "чудово ладнає" з Путіним.

Фото: facebook

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-