Посол Боднар анонсував візит в Україну обмудсмена Туреччини

Посол Боднар анонсував візит в Україну обмудсмена Туреччини

Укрінформ
Візит омбудсмена Туреччини Шерефа Малкоча до України можливий у другому кварталі та стосуватиметься питань повернення дітей, військовополонених та заручників з Росії.

Про це заявив посол України в Туреччині Василь Боднар на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

«Він перебуває на узгодженні між двома офісами. Оскільки була низка міжнародних подій, в яких були задіяні обидва наші омбудсмени – українські і турецькі, але ми сподіваємося, що, мабуть, квартал другий, після квітня, після місяця Рамадана це відбудеться», – сказав дипломат.

Боднар поінформував, що на порядку денному зустрічі стоять питання, повʼязані з гуманітарними аспектами війни, що триває, повернення дітей та сприяння звільненню військовополонених та громадян України, яких тримають у заручниках на окупованих територіях чи в Росії.

Читайте також: Лубінець - про повернення українців з полону: Маю стриманий оптимізм

«Можливо, будуть організовані візити до регіонів і до інших місць, визначених спільним порядком денним. Зараз це перебуває на узгодженні і ми також зі свого боку допомагаємо цьому процесу, щоби цей візит відбувся якомога швидше», – додав він.

Як повідомлялося, посол України в Туреччині Василь Боднар заявляв, що турецька сторона продемонструвала й продовжує демонструвати максимум конструктивності, продовжує вести діалог з країною-агресоркою щодо звільнення полонених, але конструктиву з російської сторони немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-