Кулеба у Давосі закликав партнерів відмовитися від концепції уникнення ескалації

Кулеба у Давосі закликав партнерів відмовитися від концепції уникнення ескалації

Укрінформ
Партнери України мають відмовитися від концепції уникнення ескалації у протидії російській агресії, оскільки через неї за два роки війни було втрачено багато можливостей.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на Українському сніданку у Давосі, організованому Фондом Віктора Пінчука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«З першого дня нам кажуть: «Не ескалюйте», і через це було втрачено дуже багато можливостей. Цю концепцію треба вилучити з процесу ухвалення рішень, тому що все, що відбулося за останні два роки, доводить, що так робити шкідливо», - сказав Кулеба.

У цьому контексті він зауважив, що партнери відкладали необхідні рішення через цю концепцію, а коли вони все ж таки були ухвалені, Росія нічого не зробила у відповідь на це, і жодні апокаліптичні прогнози не справджувалися.

Читайте також: Кулеба: Путін буде вести різні війни, доки не помре

«Я хотів би скористатися цією можливістю і звернутися до партнерів: ми просимо вас ухвалювати рішення без затримок і довгих дискусій. Їх було багато за останні два роки, і всі вони закінчувалися позитивним рішенням, але кожного дня, поки ви щось обговорюєте, в Україні хтось гине», - резюмував очільник МЗС.

Як повідомлялося, раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час панельної дискусії Всесвітнього економічного форуму в Давосі заявив, що пріоритетом України у протистоянні російській агресії в 2024 році буде позбавлення РФ контролю над небом.

Фото: Дмитро Кулеба / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-