Зеленський провів зустріч із королем та прем’єром Бельгії

Зеленський провів зустріч із королем та прем’єром Бельгії

Фото
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський провів зустріч із королем Бельгії Філіпом I та прем’єр-міністром країни Александром Де Кроо й обговорив із ними участь в імплементації пунктів української Формули миру.

Про це повідомив Офіс Президента, передає Укрінформ.

Як повідомляється, сторони обговорили також пріоритети головування Бельгії в Раді Європейського Союзу, передусім у контексті наближення України до фактичного початку переговорного процесу щодо вступу до ЄС.

Зеленський подякував Філіпу І й Александру Де Кроо за вагому оборонну підтримку України з боку Бельгії. 

Він відзначив, зокрема, рішення Бельгії надати Україні винищувачі F-16, а також підготовку бельгійськими фахівцями українських пілотів і нещодавній 15-й пакет оборонної допомоги.

Президент високо оцінив лідерську роль Бельгії у створенні Фонду для підтримки України обсягом 1,7 млрд євро, який наповнюватиметься з оподаткування прибутків від заморожених російських активів, та наголосив на важливості створення дієвого механізму конфіскації заморожених активів агресора.

Читайте також: Зеленський уперше зустрівся із президентами Сінгапуру та Руанди

Як повідомляв Укрінформ, понад сто глав держав та урядів збираються у швейцарському Давосі на щорічні збори Всесвітнього економічного форуму (WEF). Серед них – і Президент Володимир Зеленський. 

У своєму виступі на WEF Президент України наголосив, що кожне зменшення тиску на агресора додає роки до війни. За його словами, цей рік має стати вирішальним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-