Україна засудила іранську ракетну атаку півночі Іраку

Україна засудила іранську ракетну атаку півночі Іраку

Заява
Укрінформ
Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує ракетну атаку по Ербілю на півночі Республіки Ірак, здійснену іранським Корпусом вартових ісламської революції 15 січня.

Про це йдеться у заяві МЗС України, передає Укрінформ.

Зазначається, що відомство висловлює глибокі співчуття сім’ям загиблих та бажає якнайшвидшого одужання всім, хто зазнав поранень. Міністерство також висловило підтримку суверенітету, незалежності та територіальній цілісності Іраку.

Подібні агресивні дії Ісламської Республіки Іран несуть серйозну загрозу регіональній безпеці та стабільності, а також грубо порушують норми міжнародного права, переконане МЗС України.

«Іран має відмовитися від своїх деструктивних дій у світі, зокрема припинити сприяти агресивній війні Російської Федерації проти України шляхом постачання їй озброєння та боєприпасів», – наголошується у заяві.

Читайте також: Ірак відкликає посла з Ірану після нічної ракетної атаки

Як повідомляв Укрінформ, Корпус стражів ісламської революції (КСІР) Ірану атакував балістичними ракетами«антиіранські» цілі поблизу міста Ербіль, столиці Іракського Курдистану. Було відомо про щонайменше двох загиблих і п'ятьох поранених цивільних.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-