Стефанчук обговорив зі спікеркою парламенту Латвії посилення санкцій проти Росії

Стефанчук обговорив зі спікеркою парламенту Латвії посилення санкцій проти Росії

Укрінформ
Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук і спікер Саейми Латвійської Республіки Дайга Мієріня обговорили питання розвитку оборонної індустрії та посилення санкцій проти Росії.

Як передає Укрінформ, про це Стефанчук повідомив у Фейсбуці.

Під час зустрічі Голова ВР обговорив зі своєю латвійською колегою також європейську і євроатлантичну інтеграцію України. Принагідно він висловив вдячність Латвії за адвокацію вступу України до Євросоюзу та НАТО.

У фокусі уваги спікерів була реалізація Формули миру Президента Володимира Зеленського, а також притягнення Росії до відповідальності за злочини в Україні, посилення проти країни-агресора санкцій й унеможливлення їх обходу.

Окремо сторони обговорили замороження та конфіскацію російських активів. Стефанчук висловив переконання, що ця тема має бути на порядку денному всіх парламентів.

Читайте також: Україна і Латвія уклали угоду про технічну та фінансову співпрацю

Серед іншого, Голова ВР обговорив із Мієрінею подальше прийняття українських військових на лікування й реабілітацію.

Стефанчук наголосив, що Україна високо цінує комплексну політичну підтримку, яку надає Саейма. Він подякував Латвії за військову допомогу й ініціативу щодо створення коаліції безпілотників та підкреслив, що Україна розраховує на продовження оборонної підтримки.

На спільному брифінгу Мієріні оголосила про передачу Верховній Раді досвіду із конфіскації російського майна.

«Ми поділилися нашим досвідом, як можна конфіскувати майно агресора, і навели як приклад «Дім Москви», який знаходиться в Ризі. Також я зауважила, що ми залюбки хотіли б передати цей досвід іншим партнерам, щоб вони могли використовувати його як прецедент. Ми залюбки будемо ділитися всією необхідною інформацією для конфіскації майна країни-агресора», – сказала спікерка парламенту Латвії.

Як повідомляв Укрінформ, 16 січня спікер Саейми Латвії Дайга Мієріня прибула з візитом в Україну.

Фото: Фейсбук Ruslan Stefanchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-