Заборона пов‘язаних із РФ релігійних організацій: Стефанчук очікує на якісний законопроєкт

Заборона пов‘язаних із РФ релігійних організацій: Стефанчук очікує на якісний законопроєкт

Ексклюзив
Укрінформ
В Україні необхідно створити серйозний законодавчий запобіжник впливу Російської Федерації на віру і релігію.

Про це Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив у коментарі Укрінформу, коментуючи розгляд законопроєкту щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов‘язаних із РФ.

"Обов’язковий етап розгляду законопроєкту – опрацювання в комітеті. Ми очікуємо вихід цього документа (про заборону релігійних організацій, пов’язаних із Росією – ред.) з Комітету ВР із питань гуманітарної та інформаційної політики, який очолює Микита Потураєв. Він запевнив усіх, що члени комітету не затягуватимуть із розглядом відповідного проєкту. Але для нас дуже важливо розробити такий механізм, який би став дуже серйозним запобіжником будь-якого впливу з боку держави-агресора на таку внутрішню сферу життя наших громадян, як віра і релігія", – зазначив спікер українського парламенту.

Читайте також: Україна - в Радбезі ООН: Москва не захищає, а знищує в нашій країні російське православ’я

Стефанчук висловив сподівання, що гуманітарний комітет ретельно вивчить цей законопроєкт і підготує якісну редакцію, яку народні депутати підтримають під час голосування у парламенті в другому читанні.

Як повідомляв Укрінформ, Кабінет Міністрів у січні 2023 року зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №8371 щодо заборони в Україні релігійних організацій, згідно з яким може бути припинена діяльність УПЦ (МП). Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити цей документ у першому читанні.

Верховна Рада 19 жовтня 2023 року ухвалила в першому читанні урядовий законопроєкт щодо заборони діяльності в Україні релігійних організацій, пов‘язаних із Російською Федерацією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-