Зустрічі в межах Формули миру допомагають зберегти увагу до України - дипломат

Зустрічі в межах Формули миру допомагають зберегти увагу до України - дипломат

Укрінформ
Просування Формули миру шляхом зустрічей радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників глав держав допомагає зберегти увагу до України і до незмінності її позиції щодо звільнення всієї своєї території.

Таку думку висловив дипломат, Надзвичайний та Повноважний Посол, радник директора Національного інституту стратегічних досліджень Андрій Веселовський в інтерв’ю Радіо NV, передає Укрінформ.

Дипломат відзначив, що кількість учасників зустрічей радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру постійно збільшується. Водночас він констатував, що представники найбільш впливових держав Глобального Півдня не беруть у них активної участі: «Декотрі спостерігають і відмовчуються, декотрі просто не приїжджають». Водночас, на його думку, сенс у просуванні в такий спосіб української Формули миру «безперечно є».

«Ми повинні зберегти увагу до себе тих, хто нам реально допомагає, щоб вони знали, що ми боремося, ми не відступаємо, ми не змінюємо нашої позиції. Під час цього давоського зібрання про це дуже добре сказав керівник української делегації: що Зеленський і його команда не змінять свого ставлення, ми будемо боротися до звільнення всієї нашої землі і всіх наших людей», - сказав Веселовський.

Він додав, що "зберігши увагу, ми збережемо допомогу Україні, і це допоможе нам виграти".

Дипломат зауважив, що коли певна проблема протягом багатьох років залишається у фокусі уваги світових політиків, це свідчить про те, що вона потребує вирішення.

«Це не тимчасовий сплеск чи якесь дрібне явище, яке з’явилося і потім зникло. Тобто, ми хочемо закріпити у свідомості світу, що Україна протистоїть величезній ядерній державі і не збирається здаватися, вона впевнена, що переможе, з нею половина світу, і другій половині світу треба визначатися, бо далі не можна заплющувати на це очі», - зазначив дипломат.

Читайте також: Українські ініціативи поступово стають глобальними ініціативами - Зеленський

Підсумовуючи, він підкреслив, що майданчик, на якому розглядаються різні пункти української Формули миру, зокрема ті, які стосуються ядерної і продовольчої безпеки, може бути корисний також для Півдня і Сходу, тож «це треба просувати».

Як повідомлялося, 14 січня у Давосі учасники зустрічі радників з питань національної безпеки та зовнішньополітичних радників країн щодо імплементації Формули миру розглянули другу п’ятірку пунктів та напрацювання з їх реалізації.

Фото: НВ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-