Кислиця в Радбезі ООН: Російська - це мова, яку чують цивільні українці перед стратою

Кислиця в Радбезі ООН: Російська - це мова, яку чують цивільні українці перед стратою

Укрінформ
Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця виступив у Раді безпеки французькою мовою, нагадавши представникам РФ, що нею розмовляло російське дворянство та дипломати в минулі часи.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Нью-Йорку.

Кислиця зауважив, що члени Радбезу щодня слухають мову війни, маючи на увазі виступи представників Росії.

«Це мова, якою окупанти отримали наказ розпочати повномасштабну агресію проти України. Це мова, яку чують жертви, коли їх ґвалтують на очах у рідних. Це мова, яку чують багато українських цивільних перед стратою», – зазначив Кислиця.

Він зауважив, що до більшовицького перевороту освічене дворянство в Російській імперії використовувало французьку, а не російську мову для щоденного спілкування.

«Це була мова російської дипломатії до приходу до влади прихильників більшовизму, які й сьогодні утримують владу в Кремлі», – сказав постпред України.

Читайте також: Кислиця порадив Небензі читати повідомлення росіян, які замерзають у власних квартирах

Кислиця порадив російській делегації «скористатися послугами перекладача» й перейшов на французьку мову «на знак визнання внеску, який Франція, Швейцарія та багато інших миролюбних країн зробили у справу миру і безпеки».

Як повідомлялося, у середу Рада безпеки ООН на запит США розглянула порушення Росією та КНДР резолюцій стосовно постачання північнокорейської зброї до РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-