Кулеба очікує від Ради Україна-НАТО швидкого оголошення допомоги ППО

Кулеба очікує від Ради Україна-НАТО швидкого оголошення допомоги ППО

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба сподівається, що на засіданні Ради Україна-НАТО 10 січня партнери оголосять зобов’язання допомогти протиповітряній обороні України.

Про це глава української дипломатії заявив у коментарі Politico, передає Укрінформ.

«Перш за все ми очікуємо від зустрічі прискорення прийняття важливих рішень щодо подальшого зміцнення можливостей протиповітряної оборони України. Як щодо сучасних систем, так і щодо їх боєприпасів… Ми глибоко вдячні всім нашим партнерам, які продовжують надавати Україні засоби для захисту її неба», – сказав Кулеба.

На тлі російських повітряних атак глава МЗС України наголосив, що забезпечення регулярного постачання ракет для систем Patriot, IRIS-T, NASAMS тощо є пріоритетом, який має бути завершено «сьогодні, не завтра».

Міністр певен, що успішність ППО України зменшує ймовірність того, що російська ракета чи безпілотник випадково залетять у повітряний простір НАТО.

«Загалом, нашим союзникам є сенс мобілізувати всі наявні сили для зміцнення протиповітряної оборони України вже зараз», – підкреслив він.

Читайте також: Логічніше підтримати Україну зараз, аби запобігти кризі в майбутньому - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, 10 січня відбудеться засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів, під час якого обговорять повітряні атаки Російської Федерації на українські міста. Ключовою темою засідання стане посилення українських систем протиповітряної та протиракетної оборони.

З 29 грудня по 2 січня Росія, атакуючи Україну, застосувала майже 300 ракет і понад 200 безпілотників Shahed.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-