Єрмак обговорив із радником президента Бразилії підготовку до зустрічі щодо Формули миру

Єрмак обговорив із радником президента Бразилії підготовку до зустрічі щодо Формули миру

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак та головний радник Президента Бразилії Селсо Аморім у телефонній розмові обговорили наступну зустріч щодо реалізації Формули миру.

Про це повідомляє пресслужба ОП, передає Укрінформ.

Як зазначається, очільник ОП поінформував співрозмовника про нещодавні масовані ракетні обстріли території України, унаслідок яких постраждали цивільні об’єкти та громадяни. Радник Президента Бразилії висловив співчуття у зв’язку із загибеллю та пораненням людей.

Співрозмовники також обговорили підготовку до чергової зустрічі радників із національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо реалізації Української формули миру, яка відбудеться у Давосі.

Читайте також: Єрмак провів телефонну розмову зі спеціальним посланником Папи Франциска

«Мета – закінчити війну та досягти миру. Ми маємо дискусії щодо того, як досягти цієї мети, але Бразилія – країна, яка поважає міжнародне право та Статут ООН. Важливо продовжувати діалог, щоб знайти рішення», – наголосив Єрмак.

Як повідомляв Укрінформ, Швейцарія прийме в себе зустріч радників голів держав для обговорення української Формули миру на полях Всесвітнього економічного форуму в середині січня.

28-29 жовтня 2023 року на Мальті відбувся третій саміт на рівні радників із зовнішньої політики та національної безпеки щодо Української формули миру.

Вночі та зранку 8 січня РФ завдала масованого удару по Україні, застосувавши крилаті, авіаційні, балістичні, зенітні керовані ракети та ударні БпЛА.

ППО знищила 8 «Шахедів» та 18 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Президент Володимир Зеленський повідомив, що внаслідок атаки 45 людей постраждали і чотири особи загинули.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-