Єрмак провів телефонну розмову зі спеціальним посланником Папи Франциска

Єрмак провів телефонну розмову зі спеціальним посланником Папи Франциска

Укрінформ
Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову зі спеціальним посланником Папи Франциска з питань пошуку миру в Україні, головою Єпископської конференції Італії кардиналом Маттео Дзуппі.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Офісу Президента.

Єрмак привітав кардинала з нагородженням орденом «За заслуги» ІІ ступеня відповідно до указу Президента України № 860/2023.

«Це визнання вашої особистої ролі щодо підтримки України та місії з повернення українських дітей. Дуже пишаюся нашою співпрацею й дякую за те, що ви робите для України та українського народу. Сподіваюсь, що найближчим часом буде можливість передати вам нагороду», – сказав керівник Офісу Президента.

Єрмак поінформував співрозмовника щодо ситуації з масованими ракетними атаками, які здійснила Росія проти України впродовж останніх десяти днів.

Він відзначив участь Маттео Дзуппі в зустрічі Міжнародної коаліції Bring Kids Back UA і висловив великі сподівання щодо приєднання Святого Престолу до ухваленої декларації.

Читайте також: Єрмак обговорив із держсекретарем Ватикану допомогу в поверненні депортованих українських дітей

Керівник Офісу Президента також подякував за ініціативу стосовно літнього відпочинку українських дітей в Італії.

Єрмак обговорив з кардиналом Маттео Дзуппі майбутню зустріч радників із національної безпеки та політичних радників лідерів країн щодо реалізації Української формули миру, яка відбудеться в Давосі, де також запланована сесія з гуманітарних питань.

Як повідомляв Укрінформ, Єрмак провів телефонну розмову з державним секретарем Святого престолу кардиналом П’єтро Пароліном. Обговорили допомогу у поверненні депортованих українських дітей.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-