Україна витягнула ЄС зі стану «коми нерозширення» - Кулеба

Україна витягнула ЄС зі стану «коми нерозширення» - Кулеба

Укрінформ
Європейський Союз має повірити у те, що здатен перемогти та гарантувати мир у Європі, для чого він і був створений.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба під час прямого ефіру в Інстаграмі з журналістом Вадимом Карп’яком, передає кореспондент Укрінформу.

“Саме Україна витягнула Європейський Союз зі стану "коми нерозширення". Як історична сила, ЄС перебував у комі. Як спільний ринок, як царство спокою, він перебував у живому, нормальному стані, але як рушійна сила історії він перебував у комі, в яку сам себе і загнав так званим явищем “втома від розширення”, – сказав глава МЗС.

На переконання Кулеби, відкрившись ідеї розширення після того, як Україна подала заявку на вступ, Євросоюз повернувся на історичну сцену і повернув віру у свою історичну роль, а не споживацьку.

“Ми її (Європу - ред.) вивели зі стану коми, але є ще сфери, і головна – Європа має повірити, що вона здатна перемогти і виконати свою історичну місію: повернути і гарантувати мир в Європі. Адже Європейський Союз був створений саме для того, щоб запобігати новим війнам у Європі, а все інше, економіка, були інструментами досягнення цієї цілі”, – наголосив глава української дипломатії.

Читайте також: Кулеба пояснив, чому перемогти Росію легше, ніж СРСР під час Холодної війни

Як повідомлялося, в середині грудня на саміті ЄС у Брюсселі 26 країн проголосували за початок переговорів про членство в ЄС України.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-