Умєров та польський віцепрем'єр оборони обговорили інцидент із ракетою РФ у небі Польщі

Умєров та польський віцепрем'єр оборони обговорили інцидент із ракетою РФ у небі Польщі

Укрінформ
Глави міністерств оборони України і Польщі Рустем Умєров і Владислав Косіняк-Камиш обговорили під час відеоконференції питання підтримки України, а також нещодавній інцидент з порушенням російською ракетою повітряного простору Польщі.

Про це в соцмережі X повідомило Міністерство національної оборони РП.

«Безпека в регіоні, підтримка України, яка обороняється від Росії, а також нещодавній інцидент у повітряному просторі Польщі біля кордону з Україною – головні теми сьогоднішньої розмови віцепрем’єр-міністра -міністра національної оборони Владислава Косіняка-Камиша з міністром оборони України Рустемом Умєровим»,- йдеться у повідомленні польського міністерства.

Своєю чергою Умєров у соцмережі X написав, що в розмові він привітав польського колегу з нещодавнім призначенням на посаду міністра і запросив його відвідати Київ. За його словами, обидва міністри обговорили актуальну ситуацію на лінії фронту, а також нещодавні терористичні атаки Росії.

Читайте також: Умєров: Пріоритет на 2024 рік - нарощувати українське виробництво техніки для військових

Як повідомляв Укрінформ, 29 грудня під час наймасштабнішого в 2023 році ракетного обстрілу України одна з російських ракет порушила повітряний простір Польщі. Однак усе вказує на те, що вона не впала, а залишила межі країни у напрямку України. Вона пробула у повітряному просторі Польщі близько трьох хвилин і залетіла майже на 40 км углиб країни. Тоді у Польщі піднімали у повітря дві пари винищувачів F-16.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-