Україна розірвала домовленості з СНД про співпрацю командувачів прикордонними військами

Україна розірвала домовленості з СНД про співпрацю командувачів прикордонними військами

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський підписав Указ про вихід України з Рішення про створення Ради командувачів Прикордонними військами, яке було підписано у Москві в 1992 році.

Відповідний документ №1/2024 оприлюднено на сайті глави держави, передає Укрінформ.

"Відповідно до пункту 3 частини першої статті 106 Конституції України, керуючись статтею 24 Закону України «Про міжнародні договори України» та статтею 56 Віденської конвенції про право міжнародних договорів, постановляю вийти з Рішення про створення Ради командувачів Прикордонними військами, вчиненого 6 липня 1992 року в м. Москві", - йдеться в Указі.

Президент доручив Міністерству закордонних справ України надіслати Виконавчому комітету Співдружності Незалежних Держав відповідне повідомлення.

Читайте також: Україна й Молдова спростили перетин спільного кордону

Як повідомлялося, Рішення про створення цієї Ради командувачів Прикордонними військами було ухвалено для координації та взаємодії Прикордонних військ у рамках прикордонного співробітництва СНД.

Оскільки цієї цілі не було досягнуто, у зв'язку з тим, що Україна не приєдналася до низки документів у сфері прикордонного співробітництва у СНД, а також беручи до уваги збройну агресію Росії, яка є стороною угоди, було ухвалено рішення припинити ці домовленості.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-