Макрон у новорічному привітанні підтвердив підтримку України

Макрон у новорічному привітанні підтвердив підтримку України

Укрінформ
Президент Франції Емманюель Макрон у новорічному привітанні заявив, що хоче, аби 2024-й став роком рішучості та переозброєння в інтересах нації.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«2023 рік запам’ятається продовженням війни в Україні. Ми продовжимо підтримку українців, і разом з ними підтримаємо нашу безпеку в Європі», - сказав він.

Французький лідер наголосив на важливості вибору на користь сильнішої та сувереннішої Європи «у світлі спадщини Жака Делора» та необхідності вибрати між «утвердженням сили наших ліберальних демократій або піддатися брехні, яка сіє хаос».

Макрон заявив, що приймає непопулярні реформи, зокрема пенсійну, оскільки розуміє їх важливість для майбутнього Франції. Також у 2024 році він пропонує зосередитися на освіті: «Ми будемо рішуче налаштовані вживати заходів для шкіл… щоб відновити стандарти, авторитет наших вчителів і силу нашої системи освіти».

Читайте також: Випити пива з Макроном хотіли б 28% французів

За словами президента, 2024-й також буде роком французької гордості за спорт. «Олімпійські та Паралімпійські ігри будуть у Франції як удома», - наголосив він.

На завершення промови Макрон побажав Франції «бути гідною невимовної величі тих, хто призначений для великих звершень».

Як повідомлялося, Джо Байден назвав захист України, Ізраїлю та інших партнерів від зовнішньої агресії одним з найголовніших досягнень Сполучених Штатів Америки у 2023 році.

Фото: Руслан Стефанчук, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-