Посол України в Австрії закликав до припинення усілякого бізнесу з Росією

Посол України в Австрії закликав до припинення усілякого бізнесу з Росією

Укрінформ
Посол України в Австрії Василь Химинець закликав до потужної військової та фінансової допомоги Україні та припинення ведення будь-якого бізнесу з терористичною Росією після нічної повітряної атаки РФ на українські міста.

Як передає Укрінформ, про це український посол заявив в коментарі для провідного австрійського інформагентства APA.

"Може бути лише одна правильна відповідь з боку вільного і демократичного світу – довгострокова і потужна військова та фінансова допомога Україні", - зазначив Химинець.

Він наголосив, що повітряна атака РФ на цивільних осіб та цивільні будівлі свідчить про те, що "Росія з воєнним злочинцем Путіним на чолі" продовжує розширювати терор війни. При цьому російський терор спрямований не лише проти України, а й проти міжнародного права та глобального світового порядку.

Посол України також закликав до подальшої ізоляції РФ та посилення санкцій проти неї. Зокрема, він звернувся до представників австрійської економіки із закликом припинити усі ділові контакти з Росією. Не називаючи конкретно австрійську банківську групу Raiffeisen Bank International (RBI), яка продовжує працювати в Росії, Химинець заявив наступне: "Якщо ви продовжуєте вести бізнес з терористичною державою Росія, ви також прямо чи опосередковано підтримуєте війну і терор росіян".

Він додав, що російський агресор використовує податкові платежі іноземних бізнесменів для здійснення атак на Україну, подібних до тієї, що відбувалася сьогодні вночі та вранці. Поки "російський диктатор і його поплічники" радісно святкували свята в Москві, діти, жінки і багато цивільних осіб в Україні ставали жертвами "анахронічної війни терору".

Читайте також: Повітряний простір Польщі порушила російська ракета - Генштаб ЗС

Як повідомляв Укрінформ, в Україні внаслідок масованої повітряної атаки російських військ у п’ятницю загинули 18 людей, ще 132 дістали поранення.

Ворожими ударами пошкоджені 47 приватних будинків, 39 автомобілів, лікарня й санаторій, дев'ять багатоквартирних будинків, дві адміністративні будівлі та господарчі споруди.

За попередніми даними, з ночі ворог застосував 158 засобів повітряного нападу: ракети різних типів та дрони-камікадзе. Протиповітряна оборона України знищила 27 безпілотників і 87 крилатих ракет Х-101/Х-555/Х-55.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-