Україні потрібна збалансована мобілізаційна політика - Стефанчук

Україні потрібна збалансована мобілізаційна політика - Стефанчук

Укрінформ
В Україні має бути збалансована державна політика проведення мобілізації.

На цьому Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук наголосив в інтерв‘ю, яке транслювалося в ефірі телемарафону "Єдині новини", повідомляє Укрінформ.

Стефанчук зазначив, що наразі відповідний законопроєкт ретельно вивчається членами парламентських фракцій і Комітету ВР з питань національної безпеки, оборони і розвідки.

"Звісно, будуть дискусії. Як ви бачите, деякі питання вже викликають певний дискурс у суспільстві. Але ми маємо для себе чітко зрозуміти одну річ – війну може виграти тільки єдність українців. Не можуть бути громадяни України, які глибоко переживають за майбутнє України, протягуючи каву у Відні. І зрештою, маємо розуміти - так, це жорсткі заходи, але, повірте мені, роликами з псом Патроном цю війну виграти неможливо. Має бути чітка, збалансована державна політика, яка стосуватиметься того, як забезпечити перемогу в цій війні, як відстояти незалежність, як відстояти державність", – підкреслив Голова Верховної Ради.

Стефанчук наголосив, що затвердження комплексного законопроєкту щодо удосконалення процедури проведення мобілізації – це пріоритет для парламенту. Він також зауважив, що під час розгляду документа Верховна Рада дослухатиметься до позиції військових і Кабінету Міністрів.

Читайте також: У законопроєкті про мобілізацію є норми, що суперечать Конституції - омбудсмен

Водночас щодо можливих термінів ухвалення проєкту як закону Голова ВР уточнив: "Ми отримали законопроєкт 25 грудня. Комітет не може взяти його до розгляду раніше, ніж через 14 днів. Ми очікуємо. Упродовж цього періоду можуть бути подані альтернативні законопроєкти. Комітет вивчатиме, а після вивчення винесе його в зал. Я думаю, що цьому передуватимуть великі дискусії на рівні комітету. Дуже хочу, щоб ці дискусії були професійними, а не політичними і популістичними".

Як повідомляв Укрінформ, увечері 25 грудня Кабінет Міністрів вніс до Верховної Ради законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення окремих питань мобілізації, військового обліку та проходження військової служби" (№10378). Документ викликав чимало дискусій у політикумі і суспільстві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-