Рада Україна-НАТО проведе перше засідання за участю командувачів збройними силами

Рада Україна-НАТО проведе перше засідання за участю командувачів збройними силами

Укрінформ
17-18 січня у Брюсселі відбудеться засідання найвищого військового органу НАТО – Військового комітету, у межах якого запланована перша зустріч Ради Україна-НАТО у форматі командувачів збройними силами.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Альянсу.

"На останньому засіданні першого дня відбудеться перше засідання керівників Генеральних штабів у форматі Ради Україна-НАТО", - йдеться у повідомленні.

Вони обговорять загарбницьку війну РФ проти України, ситуацію на місці та подальшу підтримку України з боку НАТО.

Деталей про представництво України на засіданні пресслужба Альянсу не навела.

Вищий військовий орган НАТО, Військовий комітет, проведе особисті збори 17 та 18 січня 2024 року у Брюсселі.

Адмірал Роб Бауер, голова Військового комітету, головуватиме на засіданні, у якому візьмуть участь керівники Генеральних штабів Альянсу та їхній колега зі Швеції. До них приєднаються генерал Крістофер Каволі, верховний головнокомандувач ОЗС НАТО в Європі (SACEUR), та генерал Філіп Лавін, верховний головнокомандувач ОЗС НАТО з питань трансформації (SACT).

Засідання Військового комітету НАТО на рівні очільників оборонних відомств (MCCS) дозволить керівникам оборонних відомств зустрітися та обговорити питання, що мають стратегічне значення для Альянсу.

Читайте також: Дуда назвав надзвичайно важливим для Польщі вступ України в Євросоюз і НАТО

Заступник генерального секретаря НАТО Мірча Джоане приєднається до Військового комітету на першому засіданні, щоб розглянути ключові пріоритети та виклики для Альянсу.

Під час першої сесії генерал Каволі, SACEUR, поінформує керівників оборонних відомств про прогрес, досягнутий у реалізації та здійсненності низки планів, які були прийняті на Вільнюському саміті у липні 2023 року. Більш широкі обговорення також будуть проведені щодо оборонної промисловості потужності, оперативного планування та забезпечення.

Генерал Лавін, виступить з брифінгом на другій сесії та поновить інформацію про військову трансформацію НАТО.

На третій сесії керівники оборонних відомств обговорять інтегровану протиповітряну та протиракетну оборону з метою покращення готовності, готовності та оперативної сумісності в мирний час, період криз та конфліктів.

Під час четвертої сесії керівники штабів оборони нададуть додаткові вказівки щодо пріоритетів військового стримування та оборони НАТО, зосередивши увагу на ключових вимогах до можливостей напередодні рішень майбутнього саміту у Вашингтоні та після цього.

На завершальній сесії Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зустрінеться з керівниками збройних сил Альянсу та запрошеними особами. Обговорення будуть зосереджені на поточних політичних цілях та вказівках перед зустріччю міністрів оборони у лютому 2024 року та самітом у Вашингтоні, у липні 2024 року.

Як повідомлялося, у Брюсселі відбулася дводенна зустріч міністрів закордонних справ Альянсу, в межах якої відбулося перше засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів закордонних справ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-