Росія провела проти Резнікова таємну операцію - Лещенко

Росія провела проти Резнікова таємну операцію - Лещенко

Укрінформ
Російська Федерація провела масштабну таємну операцію, яка була спрямована на звинувачення ексміністра оборони Олексія Резнікова в корупції та мала на меті зменшити західну допомогу Україні.

Як повідомляє Укрінформ, про це розповів на брифінгу радник керівника Офісу Президента Сергій Лещенко, розвінчуючи фейки російської пропаганди.

«Варто розповісти про масштабне дослідження пропагандистських вкидів, які здійснювала РФ проти попередника пана Умєрова - Олексія Резнікова. Так, Лабораторія цифрових досліджень при Атлантичній раді встановила, що було проведено масштабну таємну операцію російського впливу, яка по-перше звинувачувала Резнікова в корупції, а по-друге, була покликана зменшити західну допомогу Україні. При цьому активно використовувалась мережа ТікТок. Зокрема, було встановлено, що ціла мережа каналів у ТікТоці поширила фейкове відео про начебто придбання донькою Резнікова вілли на території міста Мадрид, Іспанія через кіпрський офшор. Ця інформація є повністю сфальсифікованою», - повідомив Лещенко.

Як встановило дослідження, було задіяно цілу мережу фейкових акаунтів, які подавали різні будинки під виглядом одного або називали різну вартість будинка. При чому жоден з цих будинків не мав нічого спільного з Резніковим та його родиною, відзначив Лещенко.

«Це відео отримало глобальне поширення, одне з таких відео отримало 1,7 млн переглядів, 50 тисяч лайків, хоча було повністю фейковим. Найбільш важливо пам’ятати, що це відео з ТікТок перекочувало в YouTube, яке далі поширювали російські пропагандисти», - повідомив Лещенко.

За його словами, російська психологічна спецоперація отримала поширення і вплив на багатомільйонну аудиторію, хоча в її основі лежить повна вигадка з використанням штучного інтелекту, а також підробленого відеоряду.

Читайте також: Заміна міністра оборони не вплине на допомогу Заходу Україні - експерт

Як повідомлялось раніше, Лабораторія цифрових криміналістичних досліджень (DFRLab) при Атлантичній раді на основі спільного розслідування із проєктом BBC Verify дійшла висновків, що масована таємна операція російського впливу на базі соцмережі TikTok була спрямована на колишнього міністра оборони України Олексія Резнікова. Майже 13 тисяч ботів у TikTok генерували фейки про корупцію в уряді України. Сама компанія TikTok описала це як найбільшу інформаційну операцію, коли-небудь виявлену на платформі, і вважає її російською таємною операцією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-