Макрон запевнив у продовженні підтримки України

Макрон запевнив у продовженні підтримки України

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон запевнив у продовженні підтримки України у наступному році на всіх напрямах.

Про це він сказав у середу ввечері у програмі на каналі France 5, трансляція якої відбувалася з Єлисейського палацу, повідомляє корепондент Укрінформу.

"Ми не залишимо Україну. Ми повинні забезпечити, щоб Росія не перемогла, що означає продовження нашої підтримки і посилення захисту Києва та його ключових позицій", - заявив Макрон.

Водночас, на його переконання, потрібно "завадити географічному розширенню конфлікту та уникнути можливої ескалації, яка може призвести до застосування ядерної зброї".

Мета, за його словами, полягає в тому, щоб Україна "була в змозі вести мирні переговори на найкращих можливих для неї умовах, що означає відновлення своїх права та своєї територіальної цілісності".

Відповідаючи на запитання, чи зменшується підтримка України з боку Заходу, Макрон сказав, що "відчуває, що деякі європейські країни починають сумніватися", і наголосив у зв'язку з цим, що українці воюють також за безпеку Європи та її майбутнє. "І навіть якщо американці вирішать зменшити підтримку, йдеться про суверенність Європи та нашу можливість самим вирішувати своє майбутнє", - заявив президент Франції.

Читайте також: Британія і Франція посилять співпрацю на підтримку України

Як повідомлялось, Макрон запевняв, що військова підтримка України з боку Європейського Союзу триватиме, а стратегія підтримки України на тривалу перспективу залишиться незмінною.

Наступного року Франція готуватиме українських пілотів та продовжить навчання солдатів одночасно з постачанням зброї й обладнання Україні.

Фото: LP/Arnaud Journois

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-