Україна має твердо стати на ноги, щоби бути незалежною від зовнішньої допомоги - Блінкен

Україна має твердо стати на ноги, щоби бути незалежною від зовнішньої допомоги - Блінкен

Укрінформ
Сполучені Штати на чолі міжнародної коаліції на підтримку України прагнуть забезпечити їй тверду основу для подальшого існування та розвитку, а також незалежність від масштабної зовнішньої допомоги в майбутньому.

Про це заявив у середу держсекретар США Ентоні Блінкен під час пресконференції за підсумками року, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ми маємо дуже чіткий план - переконатися, що Україна може самостійно стояти на ногах у військовому, економічному плані, а також у сфері демократії, щоби підтримка та допомога таких рівнів (як зараз – ред.) більше не була потрібною»,- підкреслив Блінкен.

Однак поки цього не сталося, продовжив Блінкен, потрібно допомогти Україні пережити зиму та наступний період протистояння агресії РФ. У цьому зв’язку він нагадав, що українці планують не лише стримувати російську агресію, а й повертати захоплені росіянами території.

Як повідомляв Укрінформ, Ентоні Блінкен у середу заявив, що Сполучені Штати домоглися «справжнього успіху» в динаміці залучення в Україну зовнішніх інвестицій, а також приватного сектору, що позитивно впливає на розвиток її економіки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-