Рада підтримала внесення змін до євроінтеграційного закону про адмінпроцедуру

Рада підтримала внесення змін до євроінтеграційного закону про адмінпроцедуру

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з прийняттям Закону України "Про адміністративну процедуру".

Про це народний депутат із парламентської фракції "Голос" Ярослав Железняк повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

Він уточнив, що ухвалення відповідного документа в першому читанні підтримали 318 депутатів.

Так, проєкт закону №10161 спрямований на приведення законодавчих актів України, які регулюють адміністративні правовідносини, у відповідність до закону "Про адміністративну процедуру".

Читайте також: В Україні набув чинності євроінтеграційний закон про адміністративну процедуру

Окрім того, він має усунути колізії між нормами закону "Про адміністративну процедуру" і спеціальними законодавчими актами, а також наблизить законодавство України до стандартів країн Європейського Союзу, де діють уніфіковані правила адміністративних процедур.

Проєкт закону передбачає внесення змін до низки законів і нормативно-правових актів.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт "Про внесення змін до деяких законодавчих актів у зв’язку з прийняттям Закону України "Про адміністративну процедуру" (№10161) 18 жовтня.

З 15 грудня 2023 року набрав чинності закон "Про адміністративну процедуру", який встановлює новий порядок взаємодії держави та органів місцевого самоврядування з громадянами та бізнесом майже в усіх сферах відносин. Документ наближає законодавство України до стандартів Європейського Союзу й Організації економічного співробітництва та розвитку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-