Україна відреагувала на чергові ракетні випробування КНДР

Україна відреагувала на чергові ракетні випробування КНДР

Укрінформ
Україна рішуче засуджує ракетні випробування, проведені напередодні Корейською Народно-Демократичною Республікою.

Про це йдеться у коментарі МЗС України, передає Укрінформ.

"Здійснений 18 грудня 2023 року запуск міжконтинентальної балістичної ракети є черговим свідченням систематичного ігнорування північнокорейським режимом відповідних резолюцій Ради Безпеки ООН стосовно ядерної та ракетної програм КНДР", - заявили у зовнішньополітичному відомстві.

У МЗС зазначили, що Україна підтримує зусилля партнерів щодо посилення тиску на Пхеньян задля дотримання міжнародного порядку та припинення дій, що можуть призвести до подальшого загострення безпекової ситуації на Корейському півострові та світі у цілому.

"Рішуча реакція має слідувати і щодо дій тих країн, насамперед Російської Федерації, які у порушення міжнародних зобов’язань надають сприяння розвитку північнокорейських ядерної та ракетної програм і продовжують заборонену співпрацю з КНДР", - наголосили у відомстві.

Читайте також: США, Південна Корея та Японія запустили систему обміну даними про ракетні пуски КНДР

Як повідомлялося, Північна Корея здійснила запуск ракети, що пролетіла близько 570 км при максимальній висоті польоту 50 км, після чого впала в Японське море на схід від Корейського півострова за межами виняткової економічної зони Японії.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-