ЄС має гарантувати фінанси для України – Шольц

ЄС має гарантувати фінанси для України – Шольц

Укрінформ
Бюджет ЄС має забезпечити допомогу Україні для продовження нею боротьби з російським агресором.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц перед початком Європейської ради, передає кореспондент Укрінформу.

Зрозуміло, за його словами, що в багатьох країнах, зокрема і в Німеччині, доводиться скорочувати деякі витрати у державних бюджетах, тому Європа не повинна ухвалювати нові «надто великі» зобов’язання.

«Однак одна справа є дуже важливою – це гарантувати фінансування для України і таким чином створити підстави, щоб Україна могла продовжувати спротив проти російської агресії, яка триває», - сказав глава німецького уряду. Він назвав важливим для саміту ЄС надіслати чіткий знак підтримки – як мужнім українцям, які захищають свою державу, так і російському президенту, який не повинен розраховувати на те, що допомога ЄС і його країн членів Україні зменшуватиметься.

Іншою центральною темою саміту, за словами Шольца, є питання розширення ЄС. Країни-кандидати докладають багато зусиль для досягнення прогресу, особливо Україна, зазначив він. Зараз важливо подолати «слабкі місця» в процесі розширення ЄС, зокрема, це стосується того, що країни Західних Балкан уже понад 20 років чекають на членство, пояснив канцлер.

«Німеччина дуже підтримує пропозиції Єврокомісії стосовно України. І ми будемо тут активно намагатися досягти спільного європейського порозуміння, яке буде добрим для всіх», - сказав він.

Читайте також: ЄС у Брюсселі має сказати Україні два «так» – прем’єр Ірландії

Як повідомлялося, сьогодні, 14 грудня, в Брюсселі розпочалося дводенне засідання Європейської ради, яка має розглянути рішення, що матимуть для України історичне значення. Зокрема, йдеться про початок переговорів між ЄС та Україною щодо членства, а також про створення Українського фонду в обсязі 50 мільярдів євро в уточненому довгостроковому бюджеті ЄС на 2024-2027 роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-