Посли ЄС не змогли фіналізувати нові санкції проти Росії через позицію Австрії

Посли ЄС не змогли фіналізувати нові санкції проти Росії через позицію Австрії

Укрінформ
Посли ЄС у вівторок не змогли домовитися про спільну позицію щодо 12-го пакету санкцій проти Росії через позицію Австрії, яка захотіла провести юридичну експертизу нового пакету перед його погодженням.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє австрійське інформагентство АРАз посиланням на неназваних "офіційних представників ЄС".

"ЄС стоїть на порозі фіналізації 12-го пакету санкцій проти Росії. Посли ЄС не змогли домовитися про спільну позицію у вівторок ввечері через Австрію. Австрія не блокує пакет, вона зареєструвала "застереження про перевірку", - йдеться у повідомленні.

Як пояснює агентство, це означає, що перед тим, як буде досягнуто остаточної згоди, має відбутися юридична експертиза нового пакету санкцій з боку міністерства закордонних справ і федеральної канцелярії Австрії.

Читайте також: Рада ЄС та Європарламент досягли згоди щодо покарання за допомогу Росії в ухиленні від санкцій

"Мета полягає в тому, щоб представити доопрацьований пакет главам держав і урядів ЄС на їхньому саміті в Брюсселі в четвер і п'ятницю. Очікується, що пакет міститиме подальші заборони на експорт та імпорт товарів, а також додасть більше людей і компаній до списку санкцій. Заборона на імпорт алмазів з Росії також, ймовірно, буде включена", - зазначається у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, Україна розраховує на ухвалення Європейським Союзом 12-го пакету санкцій проти Росії до Різдва і сподівається, що він включатиме більш жорсткі обмеження на граничну ціну на нафту та заходи, спрямовані проти спроб Росії обминути санкції ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-