Лідери країн Північної Європи: Путін не має перемогти у війні

Лідери країн Північної Європи: Путін не має перемогти у війні

Укрінформ
Норвегія, Данія, Ісландія, Фінляндія та Швеція зараз і в довгостроковій перспективі надаватимуть Україні військову, економічну, гуманітарну та політичну підтримку для боротьби проти російської агресії.

Про це заявив Премʼєр-міністр Норвегії Йонас Гар Стере на спільній із Президентом України Володимиром Зеленським та главами урядів Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції пресконференції в Осло, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Цього ранку ми мали дискусію, як ми можемо продовжити та збільшити підтримку України у цей дуже критичний момент її боротьби за свободу. Ми будемо надавати як військову, так і економічну, гуманітарну допомогу. Але зараз ми хочемо сказати про політичну підтримку, про меседж від населення країн Північної Європи як від спільноти: ми хочемо разом допомагати як Україні, так і у боротьбі українського народу за свободу», - сказав Стере.

Він нагадав про сьогоднішню ракетну атаку РФ по українських містах.

«Ми прагнемо, щоб наша військова підтримка допомагала боронити Україну, особливо проти ракет, якими зараз її атакують. І ми продовжуватимемо цю сильну підтримку й надалі», - запевнив глава уряду Норвегії.

Прем’єр-міністр Данії Метте Фредеріксен своєю чергою наголосила, що її країна підтримує Україну від початку повномасштабного вторгнення, і зараз настав той момент, коли Україна має отримати все необхідне для продовження боротьби - як сьогодні, так і завтра і в наступні роки.

«Ми працюємо разом із союзниками і партнерами, щоб мати довгострокові зобов’язання. Путін не повинен перемогти у цій війні. Ми твердо стоїмо разом з Україною», - запевнила Фредеріксен.

Прем’єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон під час свого виступу зауважив, що нині ситуація «дуже серйозна».

Читайте також: Зеленський подякував країнам Північної Європи за об'єднання навколо України

«Це критичний час для надання коротко- та довгострокової підтримки України. На короткострокову перспективу необхідна та допомога, яка буде потрібна взимку. Шведський уряд погодить зимовий пакет для цивільного сектору України, і у довгостроковій перспективі ми також підтримаємо Україну», - заявив Крістерссон.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський прибув до Норвегії після візиту до США.

Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції він обговорив на саміті посилення оборонної, політичної та економічної співпраці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-