Зеленський: Україна не може програти у війні з Росією, бо держава - це все, що в нас є

Зеленський: Україна не може програти у війні з Росією, бо держава - це все, що в нас є

Фото, відео
Укрінформ
У війні з Росією Україні неможливо перемогти без допомоги партнерів, але і програти не можна, "оскільки держава – це все, що у нас є".

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав на зустрічі зі ЗМІ після проведених переговорів з Премʼєр-міністром Норвегії Йонасом Гаром в Осло, відповідаючи на питання, чи можливо Україні зараз здобути перемогу у війні без військової підтримки світу, передає Укрінформ.

Джерело: ОП

"Протягом перших днів повномасштабної війни ми дійсно були наодинці з Росією, і це було складно і дуже важко. Трагічний період для нас і для нашого народу. Нас майже окупували. Але ми нікуди не втекли, ми вступили у війну і прийняли цей бій. Чи можливо зараз боротися з Росією без допомоги партнерів? Це можливо так, як це було. Тобто це складно, ви втрачаєте багато людей. Але якщо ви не хочете втрачати своїх людей, своє суспільство, дітей, вам справді потрібен потужний щит оборони, починаючи від літаків і закінчуючи артилерією", - заявив Зеленський.

Читайте також: Премʼєр Норвегії оголосив про надання Україні $1,8 мільярда допомоги

Тому, за його словами, Україні справді потрібна допомога, і якщо світ, Європа об’єднуються навколо України - це дуже важливо для нас.

Офіційний візит Президента України до Королівства Норвегія / Фото: ОПУ

"Безумовно, не можна перемогти без допомоги, але і програти також не можна, тому що це єдине, що у нас є – наша держава", - наголосив він.

Зеленський переконаний, що поки країни Північної Європи підтримуватимуть Україну і відстоюватимуть єдність, Росія не зламає свободу українського народу.

«Я переконаний, що поки ми будемо об’єднані і поки ваші країни будуть відстоювати цю єдність, Росія не зламає свободу нашого народу. Ми відстоюємо той спосіб життя, який повністю протилежний тій системі, де є лише ірраціональне мислення, зібрана вся влада в одних руках – російській системі, яка, як тільки захоче, розв’язує війни. Це імперський спосіб мислення, який уже сотнями років перебуває у своєму запамороченні й у своїх фантазіях», - сказав Президент.

Він наголосив на необхідності, аби всі цивілізовані країни спільно змусили російського диктатора усвідомити, що він повинен поважати нас, Європу, міжнародне право, нашу свободу і свободу всіх держав.

Зеленський висловив вдячність усім лідерам країн, які підтримують Україну.

Він подякував прем’єр-міністру Норвегії Йонасу Гар Стере за лідерство його країни в оборонній, політичній і фінансовій допомозі, а президенту Фінляндії Саулі Нііністьо – за 21 пакет оборонної допомоги Україні та за виробництво артилерійських боєприпасів. «Це критично важливо не тільки для нашої свободи, але й для інших держав Європи, які мають спільний кордон з Росією», - сказав Президент України.

Читайте також: Зеленський зустрівся з прем’єром Норвегії - говорили про захист України й Чорного моря

Він також подякував прем’єр-міністру Данії Метте Фредеріксен за те, що її країна взяла патронат над Миколаївською областю, відкрила фонд підтримки України та за провідну роль в авіаційній коаліції і за черговий пакет оборонної допомоги.

Окремо Зеленський висловив вдячність і прем’єр-міністру Ісландії Катрін Якобсдоттір за постійне відстоювання позиції, що Росія має нести відповідальність за свою агресію щодо України.

Крім цього, український глава держави подякував прем’єр-міністру Швеції Ульфу Крістерссону за 14 пакет оборонної допомоги і за підтримку України на рівні європейських інституцій. «Я вірю, що одного дня голос Швеції, який лунатиме у НАТО, також лунатиме і на нашу підтримку», - зазначив він.

Як повідомлялося, Президент Володимир Зеленський прибув до Норвегії після свого візиту до США. Тут він візьме участь у другому саміті Україна – Північна Європа.

Разом із лідерами Норвегії, Данії, Ісландії, Фінляндії та Швеції він обговорить на саміті посилення оборонної, політичної та економічної співпраці.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-