Лідери скандинавських країн заявили, що відмова підтримати Україну підірве безпеку Європи

Лідери скандинавських країн заявили, що відмова підтримати Україну підірве безпеку Європи

Укрінформ
Лідери скандинавських країн закликають інші країни виступити єдиним фронтом на підтримку України у війні з Росією, попереджаючи, що ненадання допомоги Києву ризикує погіршити глобальну безпеку в Європі.

Про йдеться у листі, адресованому скандинавськими лідерами Financial Times, передає Укрінформ.

Листа написали прем'єр-міністр Данії Метте Фредеріксен, прем'єр-міністр Норвегії Йонас Гар Стор, президент Фінляндії Саулі Нііністьо, прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон та прем'єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоттір і надіслали виданню напередодні зустрічі в Осло в середу.

"Росія прагне використати розбіжності. Ми повинні продовжувати стояти разом проти незаконної та аморальної війни Росії так само, як ми робили це з моменту вторгнення. В іншому випадку ми ризикуємо отримати світ з меншою свободою і меншою безпекою на десятиліття, якщо не на покоління вперед", - написали лідери країн.

Вони зауважили, що Україна не може захистити себе від Росії "лише словами", а війна "не виграється без зброї". І пообіцяли, продовжувати надавати всебічну допомогу Україні, включаючи економічну, військову підтримку, гуманітарну допомогу і фінансову підтримку.

Читайте також: Наступальними діями на полі бою Росія хоче підірвати західну підтримку України - ISW

"Зменшення підтримки України зараз не є варіантом. Їх боротьба за свободу залежить від нашої наполегливості у продовженні цього курсу. Хоробрі українські солдати воюють щодня. Їхня боротьба за свободу - це також і наша боротьба. Свобода України нерозривно пов'язана з нашою свободою. Ми не дозволимо агресору диктувати умови європейської безпеки", - йдеться у листі.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський прибув до Норвегії в середу з раніше неанонсованим візитом, щоб обговорити підтримку захисту своєї країни від російського вторгнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-