Умєров поговорив з міністром оборони Угорщини і запросив його в Україну

Умєров поговорив з міністром оборони Угорщини і запросив його в Україну

Укрінформ
Міністр оборони Рустем Умєров у понеділок провів «відверту» телефонну розмову з угорським колегою Крістофом Шалай-Бобровницьким і запросив його до Києва.

Як передає Укрінформ, про це міністр повідомив у соцмережі Х.

«Подякував Угорщині за підтримку України в розмінуванні та медичній сфері, сподіваюсь на подальшу співпрацю. Також запросив міністра до Києва», – написав Умєров.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ Дмитро Кулеба у понеділок особисто зустрінеться у Брюсселі з угорським колегою Петером Сійярто вперше від початку повномасштабного вторгнення.

Читайте також: Єрмак і Сійярто обговорили прогрес України на шляху до ЄС

Окрім цього, у неділю Президент України Володимир Зеленський провів розмову з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном під час церемонії інавгурації президента Аргентини Хав’єра Мілея. Деталі і зміст розмови між політиками поки не розголошуються.

Читайте також: Чутки про «переслідування» угорської меншини в Україні є великим фейком - Кулеба

Раніше у середу керівник Офісу Президента Андрій Єрмак провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сійярто й обговорив із ним прогрес України на шляху європейської інтеграції.

6 грудня правляча партія Угорщини «Фідес» на чолі з прем’єр-міністром Віктором Орбаном внесла до парламенту резолюцію із закликом не підтримувати початок переговорів про вступ України до Європейського Союзу. Питання про початок переговорів про вступ України до ЄС має бути розглянуте Єврорадою 14 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-