Швеція оголосила про новий пакет гуманітарної допомоги Україні на понад $133 мільйони

Швеція оголосила про новий пакет гуманітарної допомоги Україні на понад $133 мільйони

Укрінформ
Швеція оголосила про новий пакет гуманітарної допомоги для України на 1,4 мільярда крон (понад $133 млн).

Про це на спільній пресконференції заявили прем'єр-міністр Швеції Ульф Крістерссон та міністр міжнародного співробітництва та зовнішньої торгівлі Йохан Форсселл, передає Укрінформ із посиланням на Sweden Postsen.

«Це комплексний зимовий пакет», - заявив Крістерссон.

Кошти передусім спрямують на підтримку систем енергозабезпечення, опалення, продовольство, житло та сферу охорони здоров’я.

З оголошеної загальної суми 900 мільйонів крон піде до Цільового фонду підтримки, відновлення, відбудови та реформування України (URTF) Світового банку. Фонд підтримує інфраструктуру України у сферах енергетики, житлового будівництва, охорони здоров'я та транспорту.

У шведському уряді вважають, що закупівля обладнання для опалення та передача потужностей для української електромережі має вирішальне значення для населення України узимку.

Читайте також: Німеччина передала Україні новий пакет військової допомоги

Ще 300 млн крон надійде до фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (E5P), 100 млн крон буде розподілено через Продовольчу програму ООН, 75 млн крон отримає ЮНЕСКО на будівництво укриттів у школах і дошкільних закладах, а 25 мільйонів крон буде розподілено через Шведську службу цивільного захисту (MSB).

Як повідомляв Укрінформ, Швеція, Норвегія та Фінляндія оголосили про виділення 21,5 млн євро внесків до фонду Eastern Europe Energy Efficiency and Environment Partnership (E5P), які будуть спрямовані на підтримку критично важливої муніципальної інфраструктури та екологічних інвестицій в Україні.

Фото: ua.news

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-