Бербок вважає хибним заморожування війни в Україні

Бербок вважає хибним заморожування війни в Україні

Укрінформ
В Європі все більше говорять про «втому» від війни та допомоги Україні, підтримка стрімко знижується, однак заморожування війни між Росією та Україною є неправильним підходом.

Про це написала міністр закордонних справ ФРН Анналена Бербок у гостьовому дописі в газеті Frankfurter Allgemeine Zeitung, передає Укрінформ.

Бербок наголосила на важливості допомоги Україні у війні проти Росії перед дискусією з колегами з ЄС у Брюсселі в понеділок.

«Заморожування» звучить технічно, майже стерильно. Наче з ним прийшов зимовий спокій, тиша… Насправді ж, як би сильно всі ми не хотіли припинення війни, «заморожування» конфлікту було б «заморожуванням» несправедливості», – зазначила вона, додавши, що цього не повинно статися.

Тим, хто закликає до заморожування, міністр навела як аргумент те, що це позбавить Україну її суверенітету та ідентичності. До того ж, у цьому випадку продовжить існувати російська загроза безпеці Європи.

Читайте також: Європейська єдність не має бути зруйнована: Боррель закликає збільшувати допомогу для України

«Ми не підтримуємо Україну лише через відданість другові. Ми підтримуємо її, щоб вона могла звільнити свій народ із пекла. І тому що це в наших власних інтересах безпеки», - заявила політик.

За її словами, саме мужні чоловіки та жінки в Україні запобігли поширенню війни на інші європейські країни, такі як Молдова. Твердження про неефективність міжнародної підтримки є хибним, переконана глава німецького МЗС.

Україна змогла звільнити більше половини територій, окупованих з лютого 2022 року, і перевести російський флот до стану оборони в Чорному морі, зазначила Бербок.

Міністри закордонних справ країн ЄС зібралися 11 грудня в Брюсселі на останнє чергове засідання цього року. Вони обговорять продовження підтримки України у війні проти Росії, зокрема фінансової та зброєю. Від федерального уряду участь у зустрічі візьме державний міністр у справах Європи Анна Люрманн, оскільки сама Бербок зараз перебуває на Всесвітній кліматичній конференції в Дубаї.

Фото: РООL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-