Макрон підтвердив, що Франція підтримує початок переговорів про вступ України до ЄС

Макрон підтвердив, що Франція підтримує початок переговорів про вступ України до ЄС

Укрінформ
Напередодні засідання Європейської Ради Емманюель Макрон підтвердив підтримку з боку Франції початку переговорів про вступ України до ЄС.

Як передає Укрінформ, про це повідомила пресслужба Єлисейського палацу за підсумками сьогоднішньої телефонної розмови Володимира Зеленського й Емманюеля Макрона.

Зазначається, що президент Франції привітав ухвалення "кількох вирішальних законодавчих актів, зокрема, щодо прав національних меншин, реформування системи правосуддя та боротьби з корупцією".

"Таким чином, Україна демонструє свою рішучість негайно відреагувати на рекомендації, надані їй Європейською комісією", - заявили в Єлисейському палаці.

Читайте також: Зеленський: До кінця року ухвалимо всі рішення, які обіцяли Єврокомісії

При цьому наголошується, що Франція готова "надати всю необхідну економічну, військову та гуманітарну допомогу Україні з метою відновлення її суверенітету та територіальної цілісності".

Як повідомлялося, Володимир Зеленський під час візиту до Аргентини обговорив з Емманюелем Макроном наступний оборонний пакет від Франції, який має посилити обороноздатність України.

Нагадаємо, 14 й 15 грудня глави держав та урядів Євросоюзу зберуться у Брюсселі на саміт, одним з найважливіших питань порядку денного буде початок переговорів про вступ України до ЄС.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-