Зеленська застерегла, що сповільнення допомоги Україні є «смертельно небезпечним»

Зеленська застерегла, що сповільнення допомоги Україні є «смертельно небезпечним»

Укрінформ
Дружина Президента Олена Зеленська наголосила, що сповільнення надання допомоги Україні становить «смертельну небезпеку».

Про це вона сказала в інтерв’ю ВВС, передає Укрінформ.

«Нам дуже потрібна допомога. Якщо світ втомиться (від війни – ред.), вони просто дозволять нам померти», – заявила Зеленська.

Перша леді також зазначила, що їй «боляче бачити» ознаки зниження готовності світу допомогти Україні у боротьбі проти російської агресії.

«Для нас це питання життя. Тому це боляче бачити», – сказала вона.

Повна версія інтерв’ю транслюватиметься у неділю, 10 грудня.

Читайте також: Стівен Кінг засудив республіканців, які заблокували голосування щодо допомоги Україні

Як повідомляв Укрінформ, 6 грудня республіканська меншість у Сенаті США заблокувала на процедурному голосуванні законопроект з додатковим фінансуванням, який містить, зокрема, допомогу Україні й Ізраїлю, пояснивши це відсутністю положень про зміни прикордонної політики.

Напередодні сенатори-демократи внесли законопроєкт про додаткове фінансування потреб національної безпеки США на загальну суму близько $111 млрд. Він передбачає допомогу Україні, Ізраїлю й Тайваню, а також заходи, спрямовані на захист південного кордону США.

Координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що якщо США зараз залишать Україну без підтримки, ціна війни Путіна для Америки буде набагато вищою.

Державний секретар США Ентоні Блінкен наголошував, що Росія, Іран і Китай зацікавлені у зриві подальшої американської допомоги для України, яка залишається питанням суперечок у американському Конгресі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-