Білий дім про ракетний удар по Україні: Це було очікувано

Білий дім про ракетний удар по Україні: Це було очікувано

Укрінформ
У Адміністрації США назвали прогнозованими дії Росії щодо завдання масованого ракетного удару по Україні в п’ятницю, підтвердивши свої попередні оцінки, що Путін прагне надалі вражати критичну інфраструктуру в Україні у зимовий період.

Про це заявив під час зустрічі з журналістами в президентському літаку координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ідея (росіян – ред.) запускати крилаті ракети по Україні не є чимось новим. Ми цілком очікували, що з приходом зими вони продовжать це робити. І ми говорили про це буквально кілька днів тому», - зауважив представник Білого дому.

У відповідь на додаткові запитання журналістів, він зазначив, що не пов’язував би останню масовану ракетну атаку росіян по Україні з тим, що Конгрес затягує процес ухвалення нового пакету допомоги.

Читайте також: Парламент Болгарії проголосував за додаткову військову допомогу Україні

«Це – частина зусиль Росії, Путіна, буквально використати зимову пору року в якості зброї», - зазначив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, цього тижні уряд США оголосив про виділення нового пакету оборонної допомоги для України з додатковими ракетами HIMARS, протиповітряними ракетами, артилерійськими боєприпасами та іншим військовим обладнанням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-