Рада ухвалила закон, що дозволяє НАЗК перевіряти набуте до держслужби майно

Рада ухвалила закон, що дозволяє НАЗК перевіряти набуте до держслужби майно

Укрінформ
Верховна Рада ухвалила у цілому зміни до Закону «Про запобігання корупції» щодо приведення окремих положень у відповідність до висновків Європейської комісії.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Телеграмі, передає Укрінформ.

Парламентарій уточнив, що законодавча ініціатива №10262 була підтримана 308 голосами.

Документ передбачає виключення частини сьомої статті 511 Закону «Про запобігання корупції», згідно з якою під час проведення повної перевірки декларації НАЗК не здійснює перевірку підстав набуття об’єктів нерухомості і транспортних засобів, набутих суб’єктом декларування або членом його сім’ї у власність до дня обрання (призначення) особи на посаду, у зв’язку з перебуванням на якій в особи вперше виник обов’язок подання декларації.

Таким чином, передбачається, що повна перевірка декларацій проводиться в частині об’єктів декларування, не охоплених повною перевіркою декларацій відповідного субʼєкта декларування за попередні періоди, крім випадків, коли НАЗК отримало нову інформацію про об’єкт, який перевірявся, або коли наявні нові джерела інформації, що не були відомі чи не були доступні НАЗК під час проведення попередньої повної перевірки.

Автори законопроєкту зазначають, що його ухвалення дасть змогу привести окремі положення відповідного закону у відповідність до висновків Європейської комісії щодо України, викладених у звіті, в частині скасування обмежень повноважень НАЗК стосовно продовження перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та щодо перевірки майна, набутого декларантами до призначення на посаду державної служби, без шкоди для правил, що застосовуються до національної безпеки під час воєнного стану.

Читайте також: НАЗК планує до кінця тижня відкрити публічний доступ до Реєстру декларацій

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія оприлюднила річну доповідь щодо розширення ЄС, в якій рекомендувала Європейській раді відкрити переговори про розширення з Україною і Молдовою.

У звіті також зазначалося, що Єврокомісія відстежуватиме ухвалення збільшення штатної чисельності НАБУ, розширення повноважень НАЗК, схвалення закону про лобіювання згідно з європейськими стандартами та законодавства стосовно національних меншин.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-