Закон про лобіювання має передусім зменшити вплив олігархів – Стефанішина

Закон про лобіювання має передусім зменшити вплив олігархів – Стефанішина

Укрінформ
Кабінет міністрів схвалив законопроєкт про лобіювання, враховуючи позицію громадськості, ухвалення цього документа створить прозорий ринок послуг лобіювання.

Про це заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина у Фейсбуці, передає Укрінформ.

“Закон про лобіювання має відповідати європейським стандартам. Його метою має бути створення прозорого ринку послуг лобіювання. І очевидно, що він має бути націленим передусім саме на зменшення впливу олігархів на державне управління та економіку, а не на обмеження можливостей громадського сектору просувати суспільно значущі зміни. У законопроєкті чітко зафіксовано, що таке адвокація і що вона не є лобіюванням”, – зазначила вона.

Стефанішина поінформувала, що уряд ухвалив законопроєкт з доопрацюванням, враховуючи пропозиції громадськості та коментарі Міністерства юстиції.

За її словами, три інших законопроєкти, які визначені як додаткові кроки Європейською комісією, вже у Верховній Раді. Віцепремʼєрка висловила сподівання, що вони будуть найближчим часом ухвалені і це буде потужний сигнал в очікуванні Європейської ради наступного тижня.

Читайте також: Закон про лобізм: посол ЄС очікує на порозуміння між урядом і громадянським суспільством

Урядовий законопроєкт про лобіювання удосконалює визначення лобіювання, об’єкт та предмет лобіювання, доопрацьовує перелік прав та обов’язків суб’єкта й об’єкта лобіювання, а також визначає сфери/питання, на які дія закону не поширюється, наголосила Стефанішина.

Як повідомлялося, у четвер Кабінет міністрів схвалив проєкт закону «Про доброчесне лобіювання та адвокацію в Україні», який розробило Національне агентство з питань запобігання корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-