Лише Україна вирішуватиме, чи йти на переговори з Путіним - Білий дім

Лише Україна вирішуватиме, чи йти на переговори з Путіним - Білий дім

Укрінформ
Україна на чолі з президентом Зеленським має сама вирішувати хід подальшої стратегії у протистоянні агресії РФ, а також чи готова вона вести дипломатичні переговори з Путіним про мир та на яких умовах.

Так відповів у четвер представник Білого дому Джон Кірбі на запитання, чи не пора Україні подумати про переговори з РФ з огляду на те, що Конгрес не може ухвалити нову допомогу, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ви будете абсолютно незадоволені моєю відповіддю. Президент Зеленський має визначити, як і коли закінчиться ця війна, а також на яких умовах він готовий вести переговори з Путіним»,- підкреслив координатор Ради нацбезпеки Білого дому.

Він зазначив, що перед Україною залишається загроза масованої присутності російських військ, і їхня кількість лише збільшується, оскільки Кремль набирає все більше нових людей, готових іти наступом на Україну.

«Вони, ймовірно, не збираються просто сидіти на оборонних позиціях впродовж усієї зими»,- зазначив представник адміністрації США.

Читайте також: Посилення військової співпраці РФ та Ірану загрожує Україні й Близькому Сходу - Кірбі

Кірбі зауважив, що українська сторона, зі свого боку, прагне отримати більше можливостей не лише для того, щоби захищатися, але і йти в контрнаступ. Тому саме Президент України має визначати, як виглядатиме їхня подальша стратегія.

«Чого ми прагнемо від початку цього конфлікту, це бути певними, що він (президент Зеленський – ред.) має для цього інструменти. І ці інструменти ось-ось вичерпають себе»,- зауважив Кірбі.

Як повідомляв Укрінформ, напередодні США оголосили про виділення нового пакету оборонної допомоги для України з додатковими ракетами HIMARS, протиповітряними ракетами, артилерійськими боєприпасами та іншим військовим обладнанням. При цьому в Вашингтоні підкреслили, що нинішній пакет може стати одним із останніх для України – з огляду на те, що Конгрес не може дійти згоди щодо виділення додаткового фінансування на потреби національної безпеки США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-