Єврокомісія призначила директорку щодо відносин з Україною

Єврокомісія призначила директорку щодо відносин з Україною

Укрінформ
Колегія Єврокомісії затвердила Анну Ярош-Фріз на посаді директора «Української служби» в Генеральному директораті з Європейського сусідства та переговорів про розширення.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Європейської комісії.

«Сьогодні Європейська комісія призначила Анну Ярош Фріз директором «Української служби» в Генеральному директораті з Європейського сусідства та переговорів про розширення (DG NEAR)… Це рішення набуде чинності з 16 грудня 2023 року», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Ярош-Фріз за 20 років служби в Єврокомісії працювала у багатьох сферах, включаючи стратегічну координацію та комунікацію, внутрішні відносини між інституціями, контакти із офіційними особами, бюджетні процедури та справи у галузі конкуренції. Вона зарекомендувала себе також у розробці окремих напрямків політики ЄС, включаючи питання регулювання державної допомоги.

Ярош-Фріз є громадянкою Польщі. До цього призначення виконувала обов’язки директора «Української служби» в DG NEAR, одночасно працюючи головою Секретаріату багатосторонньої платформи донорів G7 для України.

Перед цим вона працювала керівницею підрозділу «Стратегічна координація та комунікація» в Генеральному директораті (ГД) ЄК з питань бюджету та відповідала за питання контрою за державною допомогою в ГД ЄК з питань конкуренції у таких сферах як енергетика та фінанси, входила до складу Кабінету колишнього віцепрезидента ЄК з питань конкуренції Хоакіна Альмунії.

Ярош-Фріз розпочала службу в Єврокомісії з 2002 року. До цього вона працювала у приватному секторі та спеціалізувалася на європейській системі зв’язків з громадськістю, зокрема, відповідала за контакти з дослідницькими інститутами та науковою спільнотою.

Анна Ярош-Фріз має ступінь доктора економічних наук.

Фото: Х

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-