Зеленський обговорив з главою МЗС Нідерландів підготовку українських пілотів на F-16

Зеленський обговорив з главою МЗС Нідерландів підготовку українських пілотів на F-16

Відео
Укрінформ
Президент Володимир Зеленський на зустрічі з міністром закордонних справ Нідерландів Ганке Брейнс Слот обговорив підготовку українських пілотів на F-16 та функціонування альтернативного гуманітарного коридору.

Як передає Укрінформ, про це ідеться в Телеграмі глави держави.

«Змістовна зустріч з міністром закордонних справ Нідерландів Ганке Брейнс Слот. Багато важливих питань. Ситуація на фронті, потреби наших захисників, підготовка наших пілотів на F-16. А також функціонування альтернативного гуманітарного коридору, посилення його захисту. Формула миру та європейська інтеграція нашої держави», - зазначив Зеленський.

Він подякував Нідерландам за потужну підтримку України.

Як повідомляє пресслужба глави держави, сторони обговорили подальші кроки у створенні спеціального трибуналу щодо злочину агресії Росії проти України.

Відео: ОП

Окрім того, Зеленський та міністр закордонних справ Нідерландів зосередили увагу на питанні європейської інтеграції України та підготовці до грудневого засідання Європейської Ради. Зокрема, Зеленський відзначив, що вже найближчими днями очікується ухвалення Верховною Радою України низки євроінтеграційних законопроєктів.

Читайте також: Нова допомога США потрібна Україні, щоби звільняти території - Єрмак у Вашингтоні

«Розраховуємо на позитивне рішення Європейської ради щодо початку переговорів про вступ України до ЄС. Це стане потужною мотивацією для нашого суспільства й для наших захисників», – наголосив Президент.

Як повідомлялося, раніше Зеленський зазначив, що перші винищувачі F-16 Україна отримає у 2024 році, але все залежить від результатів навчання українських пілотів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-