Посли ЄС завтра почнуть дебати щодо початку переговорів про членство України - ЗМІ

Посли ЄС завтра почнуть дебати щодо початку переговорів про членство України - ЗМІ

Укрінформ
Посли країн-членів Європейського Союзу зустрінуться у вівторок, 5 грудня, щоб обговорити пропозиції про початок переговорів щодо членства України.

Про це повідомляє Sky News із посиланням на офіційних осіб та дипломатів, передає Укрінформ.

Як зазначається, зустріч послів є початком підготовки до грудневого саміту, на якому обговорюватиметься питання не лише євроінтеграції України, а й щодо Молдови, Грузії, Боснії і Герцеговини та інших країн.

Зокрема, завтра розпочнеться обговорення проєкту угоди лідерів країн ЄС.

За даними телеканалу, початковий проєкт рішення саміту містить формулювання: «Європейський Союз вирішує розпочати переговори про вступ з Україною та Молдовою».

Щодо Грузії у проєкті сказано, що країна отримає статус кандидата в члени ЄС «з розумінням того», що Тбілісі виконає певні умови.

Стосовно Боснії і Герцеговини у проєкті зазначається, що переговори мають розпочатися «щойно буде досягнуто необхідного рівня відповідності критеріям членства».

Читайте також: Україна почала консультації з ЄС щодо безпекових гарантій

Як повідомляв Укрінформ, Європейська комісія 8 листопада рекомендувала Єврораді відкрити переговори про вступ України і Молдови до ЄС. Також вона рекомендувала за певних умов відкрити переговори з Боснією і Герцеговиною та надати статус країни-кандидата для Грузії.

14 грудня цього року Європейська рада має розглянути питання про початок переговорів про вступ України до ЄС.

Президент Володимир Зеленський очікує, що Європейський Союз виконає обіцянку про початок переговорів про євроінтеграцію України у відповідь на повне виконання державою усіх рекомендацій Єврокомісії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-